Recuperati un fisier de sistem corupt

Daca vreun fisier esential al Windows a fost brutalizat de vreun virus sau a fost modificat in alt mod, il puteti restaura cu ajutoruluiCD-ului Windows.Cautati pe CD fisierul respectiv inlocuind ultimul caracter din numele fisierului cu un underscore, de exemplu Notepad.ex_.
Daca l-ati gasit, deschideti o fereastra cu linie de comanda si tastati comanda Expand, urmata de calea de acces la fisier si de cea a locatiei unde doriti restaurarea:
Expand D:\Setup\NOTEPAD.EX_ C:\WINDOWS\NOTEPAD.EXE. Daca vreuna dintre cai contine spatii, introduceti-o in ghilimele duble.
Daca nu gasiti fisierul, cautati dupa numele nemodificat al fisierului.Se va gasi probabil in interiorul unui fisier CAB pe care WindowsXP il trateaza ca pe un folder obisnuit.In acest caz trageti fisierul cu un click dreapta in locatia corespunzatoare si copiati-l.Daca rulati alte variante Windows, cautati dupa o potrivire a fisierului intr-un fisier *.CAB care contine numele fisierului.Cand l-ati gasit, deschideti o fereastra cu linie de comanda si introduceti comanda Extract/L C:\Windows D:\1368\Driver.cab Notepad.exe.Din nou, daca vreuna din caile de acces contine spatii, introduceti-o intre ghilimele duble.