Netbook vs Laptop

Când vine vorba de a distinge între un netbook şi un laptop, totul devine cam înşelător. Aflaţi pentru ce fiecare dintre aceste computere a fost conceput in asa fel încât să puteţi alege cea care se potriveşte cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Începeţi prin a gândii cum veţi folosi computerul dumneavoastră. Pur şi simplu v-ati dori să navigati pe Internet de oriunde, sa scrieti DVD-uri sau sa vedeti filme in format HD? Răspunsurile dumneavoastră vă va ajuta să decideţi dacă aveţi nevoie de un netbook la îndemână sau un laptop obisnuit.

  Intel® Centrino® 2 processor technology

Intrebari frecvente

Pot să-mi schimb vechiul laptop cu un netbook?
     Un netbook nu are putere de procesare şi de funcţionalitate ca a unui laptop, daca ai nevoie pentru a rula mai multe aplicaţii e mai bine sa-ti pastrezi laptop-ul, chiar dacă este vechi de câţiva ani. Vestea bună este că astăzi laptop-urile sunt mult mai ieftine, iar prin adaugarea de memorie sau a unui HDD mai mare veti obtine mai multa performanta decat ati avut pana in momentul de fata.

Cum pot să incurajez copii sa utilizeze acest netbook fara a mai fi nevoie sa-mi tina ocupat laptop-ul meu de la servici pe care mai am uneori de lucru si acasa?
     Calculatoarele ofera oportunitati copiilor pentru a invata lucruri noi si a se juca. Considera posibilitatea introducerii unui netbook in viata copilului tau ca pe un lucru benefic. Un netbook oferă valoare şi uşurinţa de utilizare astfel încât copiii pot explora pe Internet fara sa interfereze cu activitatea părinţilor.

Exista vreo modalitate de a afla sigur daca ce doresc eu si ceea ce mi se ofera este un netbook?
     Da, în cazul în care computerul în cauză este dotat cu un procesor Intel ® Atom ™, acesta este un netbook. Laptop-urile, pe de altă parte, pot utiliza o varietate de procesoare Intel ® sau AMD.

 

Compara ce poate face fiecare?

  Netbook Laptop
Email, chat, IM DA DA
Site-uri sociale(hi5, blog...)
DA DA
Navigare pe web
DA DA
Multitask NU DA
Stream audio/SD video DA DA
Editare video, foto NU DA
Codare music NU DA
Suporta filme HD NU DA
Jocuri Jocuri simple
PC Games
Softuri office complexe
NU DA
Procesoare
Intel® Atom™ processor Intel® Centrino® 2 processor technology