Īmbunătăţiţi afişarea fonturilor pe LCD

Aveţi în sfârşit un monitor TFT pe biroul dumneavoastră! Dar parcă fonturile sunt mai neclare în comparaţie cu cele afişate de vechiul monitor CRT. Ce nu este în regulă? Aceasta se întâmplă din cauza designului ecranului, dar problema poate fi uşor corectată cu funcţia „ClearType” din Windows XP.
 
Aceasta îmbunătăţeşte afişajul prin adăugarea de pixeli coloraţi la marginea fontului; marginile apar astfel mai finisate şi – de la o anumită distanţă de vizionare – mai clare. Pentru a activa ClearType, deschideţi Control Panel, clic pe „Appearance and Themes” şi apoi pe „Display” urmat de „Effects” în tab-ul „Appearance”. Bifaţi opţiunea „Use the following method to smooth edges of screen fonts” şi selectaţi intrarea „ClearType” din listă.

Alte trucuri: Placa grafică şi monitorul trebuie să suporte o adâncime de culoare de cel puţin 256 de culori pentru ca să funcţioneze ClearType. Obţineţi cele mai bune rezultate cu High Color (24 Bit) sau True Color (32 Bit).

Atenţie: Dacă vreţi să faceţi capturi din aplicaţii sau Windows, trebuie să dezactivaţi temporar funcţia ClearType. Marginile fonturilor vor apărea ca mânjite.

Sursa: redactia@chip.ro